Gegrilde aubergine: weinig werk en geen afval
13:42
Het barbeque-weer komt eraan, maar gegrilde aubergine uit de oven is eigenlijk minstens net zo lekker en op de minder zonnige dagen wel zo fijn. Het is eenvoudig klaar te maken, goed voor je (er zit bijvoorbeeld flink wat ijzer in, maar ook vitamine B en C) én hartstikke lekker.
- een aubergine
- olijfolie
- zout en kruiden naar smaak
Zo maak je het:
1. Snijd een aubergine over de lange zijde doormidden en maak inkepingen in het vruchtvlees. Let op dat je redelijk diep snijdt, maar niet door de schil heengaat.
2. Smeer de aubergines in met olijfolie (bestrooi ze eventueel met kruiden) en leg ze met het snijvlak naar boven op een rooster of bakplaat in de oven. Bak ze 40 minuten op 200 graden. Als het vlees goudbruin is en zacht aanvoelt, is de aubergine perfect. Je kunt hem met schil en al opeten - helemaal zonder afval dus!
1 reacties