Waar je op moet letten in de tweedehands kledingwinkel

07:25


Tweedehands kleding is goed voor het milieu. Door kleding een tweede leven te geven wordt minder water, textiel en andere grondstoffen gebruikt dan bij de productie van nieuwe kleding. Toch heeft tweedehands kleding vaak nog een negatief imago. Dat is ook niet zo gek, want veel kringloopwinkels zien er nou niet bepaald chique uit en ja.. ze kunnen ook nog wel eens muf ruiken. Hier tips om je de parels tussen de troep vandaan te halen!

  1. Neem de tijd. Ren niet meteen gillend weg als je stapels oude kleding op hopen en in bakken ziet liggen. Neem de tijd om er rustig doorheen te kijken. Vaak liggen de mooiste stukken namelijk onderop de stapel, omdat mensen daar niet kijken.
  2. Ga voor de hoekjes. In de hoekjes en verstopte nisjes van de kledingwinkel stoppen eigenaren vaak kleding waarvan ze denken dat ze het niet verkopen. Omdat iedereen een andere stijl heeft, kunnen daar dus juist wel pareltjes die bij jouw smaak passen tussen liggen!
  3. Kijk eerst naar het label. Eerder vertelden we al hoe belangrijk het is om naar materialen te kijken. Deze info vind je in het label! Is het kledingstuk gemaakt van katoen, linnen, zijde of ander natuurlijk materiaal? Dan kun je er gerust iets meer voor over hebben. Voelt een stof heel zacht en natuurlijk aan? Laat je niet misleiden. De meeste topjes in de kringloopwinkel zijn toch echt van polyester. 
  4. Geef iedereen een kans. Oké, de tweedehands merkkledingwinkel met overzichtelijke schappen is verleidelijk, maar ook in de kleine dorpse kringloop kun je mooie stukken vinden.  Zo viste ik eens een trui voor een euro uit een bak vol lelijke jaren zeventig vesten.
  5. Ga voor gemak. Vind je het toch niet zo fijn om tussen 'oude' kleding te zoeken? Dan is het wél aan te raden om eerst naar de 'mooie' kledingwinkels te gaan. Zoek op plaatsnaam en 'tweedehands merkkleding' in Google en je vindt zo een aantal winkels in Nederland. De winkels zijn vaak overzichtelijker en de kleding is vaak gewassen. Veel van deze winkels werken op basis van het inbrengprincipe: mensen doneren hun kleding in ruil voor een percentage van de winst. Hierdoor is de verkoper ook kritischer op wat hij inneemt en zul je minder snel kleding met gaten vinden.
  6. Maak matches. Zie je een superleuke broek maar heb je eigenlijk niets om erop te dragen? Denk dan twee keer na en leg hem terug. Voor een overzichtelijke capsule wardrobe is het noodzakelijk dat alles bij elkaar past.  Let hier dus op tijdens het shoppen
Hou jij van kringloopwinkels en tweedehands kleding? Of ga je liever voor nieuwe kleding van duurzame kledingmerken? 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook