Havermoutbanaankoeken met blauwe bessen
09:41- 150 gram havervlokken
- 25 gram havermout
- 50 gram gemengde noten (grof gehakt)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel cacaopoeder
- 0,5 theelepel zout
- 3 geprakte bananen
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel honing
- 0,5 eetlepel maple syrup
- 125 gram blauwe bessen (uit de diepvries)
- 1 theelepel cacao nibs
In één kom mix je alle droge ingrediënten: havervlokken, bakpoeder, gehakte noten, kaneel, cacaopoeder, cacao nibs en zout. Je kunt er ook voor kiezen om de cacao weg te laten en voor kokos en lijnzaad te kiezen (zoals in het originele recept). Sesamzaad of maanzaad toevoegen is ook erg lekker.
In een tweede kom prak je de banaan, zonnebloemolie, honing en maple syrup tot een smeuïge massa. Ik begon met een vork, maar kwam er al snel achter dat een pureestamper veel makkelijker is. Als je een glad mengsel hebt, voeg je de droge ingrediënten toe en meng je het tot een beslag. Roer vervolgens de blauwe bessen erdoor.
That's it! Schep hoopjes 'deeg' op een ingevette bakplaat en bak ze 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Je maakt 9 of 10 koeken met dit recept, die dus zo lekker zijn dat ze het hooguit twee dagen volhouden.
1 reacties