Wekelijkse boodschappen + mealplan

15:56

Boodschappen voor een week, zonder verpakking en alles zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Het zal je verbazen wat dat nu eigenlijk echt kost. Vandaag heb ik naast groenten, fruit en zuivel (die je op de foto onderaan deze post ziet) ook bulkproducten (foto hierboven) gekocht. Dat doe ik niet elke week, maar ongeveer één keer per maand, omdat ik daarvoor naar de andere kant van de stad moet fietsen.

Bij Delicious Food (Westerstraat 24)
  • Havermout (3,20 euro per kilo, voor een flinke zak van 792 gram betaalde ik 2,53 euro)
  • Witte rijst (2,90 euro per kilo, voor een goedgevulde zak van 1042 gram betaalde ik 3,02 euro)
  • Gemengde noten (17,50 euro per kilo, voor een zakje van 450 gram betaalde ik 7,88 euro)
  • Chocolate chips (18 euro per kilo, voor een zakje van 546 gram betaalde ik 9,83 euro)
  • Chocoladerozijnen (14,50 euro per kilo, voor een zakje van 344 gram betaalde ik 4,99 euro)
Aan rijst, havermout en noten was ik dus maar 13,43 euro kwijt - en daar kan ik met gemak een maand mee vooruit. Voor een week is dat dus minder dan 3,50 euro. De chocolate chips en chocoladerozijnen zijn uiteraard 'luxeproducten'. Die koop ik minder vaak en heb ik niet nodig, maar zijn gewoon erg lekker (bijvoorbeeld bij een mug cake of door een notenmix).

Bij Landmarkt (Van Woustraat 103-109)
  • Melk en yoghurt in een statiegeldfles (1,49 en 1,89 euro per fles, exclusief 50 cent statiegeld)
  • Gala appels van Boer Erik (1,30 euro per kilo, voor vier flinke appels betaalde ik 1,11 euro)
  • Gele paprika (0,79 euro per stuk)
  • Citroen (0,39 euro per stuk)
  • Zoete aardappels (2,79 euro per kilo, voor twee aardappels betaalde ik 0,95 euro)
Bij Marqt (Ceintuurbaan 402)
  • Witte kool (1,79 euro)
  • Bananen (1,99 euro per kilo, voor vier banen betaalde ik 1,42 euro)
  • Aardappels (1,98 euro per kilo, voor twee aardappels betaalde ik 0,89 euro)
  • Rode ui (1,78 euro per kilo, voor twee uien betaalde ik 0,32 euro)
  • Komkommer (1,19 euro)
Bij EkoPlaza (1e van Swindenstraat 30-36)
  • Kokosbloesemsuiker (3,99 euro voor een pot van 200 gram)
  • Kikkererwten (1,05 euro voor een pot van 350 gram)
  • Eieren (2,10 voor 6 losse Demeter-eieren in een zelf meegebracht doosje) 
Aan groenten, fruit, zuivel, eieren en kokosbloesemsuiker (waar ik heel lang mee doe) was ik minder dan 20 euro kwijt. Totaal kostten mijn onverpakte, biologische, lokale boodschappen voor een week me dus nog geen 23,50 euro. Als ik de zakjes met chocoladerozijnen en chocolate chips (waar ik vier weken mee vooruit kan) daarbij optel, kom ik op ongeveer 27 euro uit.
 

Mealplan
Alles dat ik vandaag kocht is genoeg om een week van te eten, de bulkproducten zelfs meer dan een week. Ik doe dat als volgt:

Maandag
- ontbijt: overnight oats met chocolate chips (maak ik zondagavond voor 2 dagen)
- lunch: couscous (heb ik nog) met appel, kaneel en noten
- 's avonds: curry van kool, rode ui, halve paprika, half potje kikkererwten en appel met rijst (genoeg voor twee dagen, plus ik kook extra rijst voor rijstpannenkoeken)

Dinsdag
- ontbijt: overnight oats met chocolate chips (maandag gemaakt)
- lunch: rijstpannenkoek met kokossuiker (maandag gemaakt)
- 's avonds: curry van kool, rode ui, halve paprika, half potje kikkererwten en appel met rijst (maandag gemaakt)

Woensdag
- ontbijt: shake van yoghurt, havermout en banaan 
- lunch: rijstpannenkoek met appel (maandag gemaakt)
- 's avonds: gegrilde groenten (komkommer, paprika, kool) met rijst

Donderdag
- ontbijt: shake van yoghurt, havermout en banaan
- lunch: koolsalade met komkommer en appel
- 's avonds: gewokte kool en rode uit met zoete aardappelpuree en gewone aardappelpuree (genoeg voor twee dagen)

Vrijdag
- ontbijt: shake van yoghurt, havermout en banaan  
- lunch: koolomelet (donderdagavond al gemaakt)
- 's avonds: falafel van half potje kikkererwten

Zaterdag
- ontbijt: pannenkoek met kokossuiker (maak ik voor twee dagen)
- lunch: plan ik nooit voor het weekend
- 's avonds: kool met zoete aardappelpuree en gewone aardappelpuree (donderdag gemaakt)

Zondag
- ontbijt: pannenkoek met kokossuiker (zaterdag gemaakt)
- lunch: plan ik nooit voor het weekend
- 's avonds: gepofte aardappel met 'koolsla' (geraspte kool met yoghurt en rozijnen)

snacks
- chocoladerozijnen met noten
- appel met kaneel
- mug cakes

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook