Chocoladekoekjes (zonder boter, ei en suiker)
16:00
Ik houd van chocola en ik houd van koekjes. Beiden zijn niet makkelijk onverpakt te krijgen, dus besloot ik ze te combineren tot een lekkere (en best wel gezonde!) DIY-oplossing.
Wat heb je nodig voor 12 heerlijke koekjes?
En nu is het een kwestie van de banaan, havermout, kaneel, cacao en honing in een keukenmachine of blender tot een nattig 'deeg' mengen. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken. De rozijnen en cacao nibs roer je er met een lepel doorheen. Schep hoopjes deeg met één of twee lepels op een bakplaat en zet die ongeveer 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.- 2 bananen (hoe rijper, hoe lekkerder)
- 100 gram havermout
- snufje kaneel
- 2 à 3 eetlepels cacaopoeder
- 2 theelepels honing, agavesiroop of rijstsiroop
- een handje rozijnen
- een handje cacao nibs of chocolate chips (cacao nibs zijn iets bitterder en een echt superfood, van de chocolate chips krijgen de koekjes een sterkere chocoladesmaak)
De koekjes zijn warm nóg lekkerder dan afgekoeld.
2 reacties