Gezonde appelmoescake in zes simpele stappen
14:39
Ik vind appelmoes superlekker, maar omdat ik nooit 'zomaar' aardappelen eet (als ik ze eet pof ik ze, doe ik ze in een curry of maak ik er puree van) gaat een potje eigenlijk nooit leeg. Zonde! Maar toen ik in Pauline's Keuken een recept voor appelmoescake tegen kwam, had ik de oplossing gevonden. Ik heb het recept een héél klein beetje aangepast, en wow, wat is deze cake lekker. Ik geloof nog steeds niet dat er geen suiker of boter aan te pas komt!
Ingrediënten
- 3 eieren
- 100 gram havermout
- 50 gram bloem
- 250 gram appelmoes (kies biologische appelmoes zonder suiker - in het potje dat ik nog in de koelkast had staan zat 360 gram, maar nu bleek er nog 256 gram in te zitten, perfect!)
- 3 theelepels kaneel
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels bakpoeder
- scheutje (arachide)olie
- een handje gehakte noten
- een handje rozijnen
- een snufje zout
Het recept is heel eenvoudig:
1. Klop de eieren luchtig in een beslagkom
2. Mix er havermout, bloem en zout door
3. Spatel de appelmoes, honing, kaneel en bakpoeder erdoor
4. Voeg een scheutje olie en de noten en rozijnen toe (ook lekker: kleingesneden dadels toevoegen!)
5. Giet het beslag in een ingevette bakvorm
6. Bak de cake 45 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven
De cake is goed als je er met een mes inprikt en deze er droog weer uitkomt. Zet de cake een paar minuutjes terug als er nog beslag op zit.
0 reacties