Vega(n) saotosoep met een bite
11:23
In Den Haag aten we geregeld Saotosoep en ook in Amsterdam hadden we ons vaste adresje voor een snel voedzaam soepdinertje. Omdat we in Amersfoort (nog) geen ultieme plek weten (waar je kunt zitten, zodat je geen afhaalverpakkingen hebt), besloten we de soep maar zelf te maken. En dat is geen vergissing geweest. Van deze soep blíjf je opscheppen!
We aten allebei twee borden soep als avondeten en vervolgens was er nog over voor de lunch de volgende dag. Ideaal dus!
Dit heb je nodig:
Voor 3 personen
- Groentenbouillon
- Twee rode uitjes
- Een halve prei (een hele kan ook)
- Chinese kool
- Paksoi (ong 100gram)
- Rijst (wij hadden 300 gram basmatirijst en hadden daardoor een hele vullende soep)
- Laos (kruid)
- Zoete ketjap
- Peterselie (vers of gedroogd)
- Gemberpoeder (eventueel)
- Chipsfrietjes (zie hier ons recept voor home made chips)
- Gekookte eieren (wij hadden er 2 per persoon voor het avondeten)
En zo maak je het:
Kook de eieren tot ze hard zijn en schep ze dan uit de pan met kokend water. Laat de eieren schrikken en spoel ze af. Kook vervolgens rijst (kan in hetzelfde water, dat toch al kookt) volgens de aangegeven bereiding. Verwarm ondertussen een grote (soep)pan en giet hier een scheut olie in. Snij de ui en prei en laat deze even in de olie lekker bakken. Je kunt nu al de Laos toevoegen, zodat eht lekker gaat ruiken. Voeg vervolgens groentenbouillon toe (of heet water en bouillonblokjes) en breng de soep met de prei, ui, kruiden en een scheut ketjap aan de kook. Vlak voordat je de soep opdient voeg je de gesneden kool en wat taugé toe. Zo blijft het lekker knapperig.
Schep eerst de rijst in een kom of diep bord. Giet hier vervolgens de soep overheen. Top af met wat verse knapperige taugé en de frietchips. Eet smakelijk!
0 reacties