Getest: plasticvrije shampoobars (met kortingscode!)

09:10


Dat wij een goede shampoobar kunnen waarderen was misschien al duidelijk. En dat de ene shampoobar de andere niet is, bleek wel uit onze grote shampoobarvergelijking. Dus toen we van Shampoobars.nl de vraag kregen of  we de shampoobars wilden uittesten, wilden we natuurlijk wel even kijken of die bevallen. Dus: we hebben ze grondig getest en gekeken hoe onze lokken erop reageerden! 

De webshop is opgestart door Lyan, Marc en Mark. "In eerst instantie hadden wij ons gericht op het minder verbruiken van plastic. Wij stoorden ons al lange tijd aan al het onnodige plasticgebruik, zoals shampooflessen", vertelt Lyan over Shampoobars. Daarom besloten ze om de shampoobars in hun eigen webshop te gaan verkopen en te verzenden. En daarbij is plasticvrij natuurlijk het uitgangspunt. De verpakking is helemaal recyclebaar en gemaakt van papier. De 'opvulchips' die in het pakje meekomen zijn gemaakt van plantaardig zetmeel en honderd procent afbreekbaar of oplosbaar in water. Ook dat hebben we natuurlijk even getest, en het werkte nog ook!


Shampoobars met en zonder palmolie

Superfijn dus! Wat ons wel meteen opviel was dat de shampoobars palmolie bevatten. Niet per sé een duurzaam ingrediënt. "De palmolie is verwerkt in een product die in de shampoo bar zit", vertelt Lyan hierover. "Dit was helaas nog niet zonder palmolie te verkrijgen. Inmiddels hebben wij een collectie met palmolievrije bars. We hebben ons erg verdiept in het gebruiken van palmolie. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het boycotten van palmolie zowel als in voeding als in cosmeticaproducten niet de oplossing is. Wij geloven dat reduceren het antwoord is. Palmolie is populair omdat het winnen van olie uit oliepalmen heel efficiënt is. Daardoor kan er per hectare grond een enorme hoeveelheid olie geproduceerd worden. Als je palmolie zou vervangen door bijvoorbeeld kokosolie of sojaolie heb je meer hectare nodig voor dezelfde opbrengst waardoor het risico op ontbossing (en daarmee verlies aan biodiversiteit en extra uitstoot van broeikasgassen door land omzetting) nog groter is dan bij palmolie. Daarom niet boycotten maar reduceren. Daarom bieden wij zowel producten met als zonder palmolie aan".



Lekkere geurtjes én leuke kleurtjes

Maar goed. Het belangrijkste is natuurlijk of het werkt. Voor het testen kozen wij verschillende shampoobars uit: jasmijn, lavendel, rozenblaadjes, groene thee, bamboe houtskool. Dat zorgde voor een pakketje met vrolijke kleurtje (en een lekker-ruikende brievenbus), die je misschien wel van de bars van Lush gewend bent. Iets wat belangrijk is, hebben we gemerkt, als je ook je vriend wil overtuigen om de bar te gebruiken. Nicky's vriend laat namelijk de bars van Pachamamaï links liggen, omdat ze bruin en grijsgekleurd zijn.

Het uiterlijk en de geur zijn natuurlijk ook wel onderdeel van de hele ervaring, net als het 'schuimen' onder de douche. Tot nu toe heb ik nog geen goede shampoobar gevonden die niet-schuimt: experimenten met Werfzeep en andere haarzepen waren voor ons geen succes. De beste optie was nog de shampoobar van Linda van Zaailingen, maar die is niet altijd verkrijgbaar. Nicky en ik hebben allebei een ander haartype en hebben daarom allebei wat shampoobars getest. Zo kunnen we goed kijken of het 'over het algemeen' goed werkt, hoewel dat natuurlijk nooit 100% zeker is. Ons haar werd lekker schoon en tijdens het douchen rook het heerlijk! Yes! Ik was bang dat ik wat klitten en touwerig haar zou krijgen, wat ik vaker bij shampoobars heb gehad, maar dat was gelukkig niet het geval. Mijn haar reageert hetzelfde als op 'normale' shampoo of bijvoorbeeld de bars van de Lush. 


Zelf een shampoobar uitproberen

We waren zo enthousiast over de shampoobars dat we besloten om ze ook in onze winkel te verkopen. De shampoobars kosten rond de 10 euro per stuk en één shampoobar staat gelijk aan 3 plastic flessen. Ze gaan zo'n 80 wasbeurten mee, maar daarbij is het wel handig dat je ze droog (en dus niet onder douche) bewaart. Als je voor een shampoobar zonder palmolie wilt gaan kun je kiezen voor de geuren Kamille, Roos, Bamboe houtskool, Oceaan, Lavandula, Aloë Vera of Watermeloen. Dat klinkt toch al echt heerlijk? En met de code 'HZWP10' krijg je ook nog eens 10% korting. 


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/smir.store en Twitter: @JessieAnz
Wij hebben deze Shampoobars ontvangen om te testen en te reviewen. Alle informatie is gebaseerd op onze eigen ervaringen. 


You Might Also Like

6 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook